❌ شبهه وهابیت: چرا امیرالمومنین علیه السلام در مقابل غاصبین خلافتش یعنی ابوبکر و عمر دست به شمشیر نبرد ⁉️
shobahat-fatemieh-kholerdi.blog.ir
✍️ پاسخ : سید محسن سادات خلردی
پژوهشگر، نویسنده و متکلّم شیعی
💡سُلَیم بن قیس هِلالی: اشعث بن قیس گفت: ای پسر ابوطالب! چه چیزی تو را از جنگ و کشیدن شمشیر بر روی قبایل بنی تَیم بن مُرَّه و برادران و بنی عَدی و پس از آنان بنی امیه بازداشت و حال آن که از آن زمان که پا به عراق نهاده ای، هر گاه خطبه خوانده ای، پیش از فرود آمدن از منبر فرموده ای: « به خدا قسم من از مردم بر خودشان اولی و برتر هستم؛ در حالی که از آن زمان که رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم جان به جان آفرین تسلیم فرمود: به من ستم روا داشته اند.» پس چه چیزی تو را از جنگیدن با غاصبان حقت، به منظور تظلّم و داد خواهی باز داشته است؟
امام علیه السلام فرمود: ای پسر قیس! حال که گفتی، پس جواب بشنو. نه ترس مرا از شمشیر کشیدن بازداشته و نه ناخشنودی از دیدار پروردگارم و نه این که ندانم آن چه در نزد خداست، برایم از دنیا و و آن چه در آن است، بهتر است، امّا دستور و عهدی که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم بر عهده ام نهاده، مرا از کشیدن شمشیر باز داشته است؛ چه آن که پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم مرا از آن چه امت پس از او با من می کنند، آگاه نموده است. به هیچ روی علم و یقین من در باره آن چه با من کردند و با چشم خویش به عیان دیدم، نسبت به قبل از آن، بیشتر نشده است؛ بلکه من نسبت به کلام پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم بیش از آن چه خود دیده ام، یقین دارم.
🔹به همین جهت به پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم عرضه داشتم: اگر چنین شود، چه بر عهده من می نهی⁉️
فرمود: اگر یارانی یافتی، پس به سوی ایشان روان شو و پیکار کن و اگر نه، پس دست از آنان بشوی و خون خویش محفوظ دار تا آن که برای بر پا داشتن دین و کتاب خدا و سنت من یارانی بیابی.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم مرا خبر داد که مردم مرا تنها خواهند گذاشت و از دیگران پیروی خواهند کرد و به من فرمود که من به منزله هارون نسبت به موسی علیه السلام هستم و امت پس از او، به منزله هارون و پیروانش و نیز گوساله و گوساله پرستان خواهند بود.
چرا که موسی علیه السلام به هارون فرمود: «یَا هَارُونُ مَا مَنَعَکَ اِذْ رَأَیْتَهُمْ ضَلُّوا * أَلَّا تَتَّبِعَنِ أَفَعَصَیْتَ أَمْرِی * قَالَ یَا ابْنَ أُمَّ لَا تَأْخُذْ بِلِحْیَتِی وَلَا بِرَأْسِی اِنِّی خَشِیتُ أَن تَقُولَ فَرَّقْتَ بَیْنَ بَنِی اِسْرَائِیلَ وَلَمْ تَرْقُبْ قَوْلِی» و این بدان معناست که موسی علیه السلام به هارون، در آن زمان که او را جانشین خود قرار داد، فرمان داد، اگر گمراه شدند و تو یارانی یافتی با آنها پیکار کن. و اگر یارانی نداشتی، دست از آنان بشوی و خون خود را حفظ کن و میان آنها تفرقه نینداز. و هر آینه من بیم داشتم که برادرم پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم به من بگوید: چرا میان امت تفرقه انداختی و گفته ام را مراعات نکردی؟ و حال آن که به تو سپرده بودم، تا زمانی که یارانی نیافتی، دست نگه دار و از ریخته شدن خون خودت و اهل بیتت علیهم السلام و شیعیانت جلوگیری کن.
⛔️اما پس از شهادت رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، مردم به ابوبکر تمایل یافتند، در حالی که من مشغول به غسل و دفن رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم بودم و پس از آن به جمع آوری قرآن همت گماشتم. پس قسم یاد کردم که هیچ ردایی جز برای نماز بر تن نکنم، تا این که قرآن را در قالب یک کتاب جمع آورم که چنین کردم. آن گاه فاطمه سلام الله علیها را برداشته، دست حسن و حسین علیهما السلام را گرفتم و هیچ یک از رزمندگان بدر و پیشتازان از مهاجرین و انصار را فرو نگذاشتم، مگر آن که آنان را در باره حق خویش، به خدا قسم دادم و ایشان را به نصرت و یاری خویش فرا خواندم و از میان مردم، جز از چهار نفر پاسخ نشنیدم: 💢زبیر، سلمان، ابوذر و مقداد 💢و از اهل بیت خویش کسی را نداشتم که به پشتوانه او به رزم پرداخته و قدرت یابم. حمزه در احد و جعفر نیز در موته به شهادت رسیده بودند و میان دو خَلَف بیمناک و ترسان و ذلیل قرار داشتم: عبّاس و عقیل. این بود که مردم مرا دشمن داشته و بر من چیرگی یافتند.
از این رو چیزی گفتم که هارون به برادرش عرض کرد: ای پسر مادرم! مردم مرا ضعیف و خرد پنداشته و چیزی نمانده بود که مرا بکشند. پس هارون برای من الگویی نیک است و در باره پیمانم با رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم، حجّت و دلیلی مستحکم است.
📙کتاب سلیم بن قیس (اسرار آل محمد)ص ۱۱۴
توضیحات بیشتر :
⚠️ دلایل سکوت و صبر مولا علی علیهالسلام در وقایع بعد از شهادت رسول خدا صلی الله علیه و آله
◻️ در باره عهد و قولی که حضرت رسول (صلی الله علیه وآله) از امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) گرفتند ،
و حضرت را سفارش کردند که بعد از من اتفاقاتی برای تو رخ خواهد داد و امّت در حقت ظلم میکنند و حضرت را سفارش به صبرکردند که این یکی از دلایل اصلی صبر مولا در مقابل هجوم ارازل و اوباش به خانهشان بود ،روایات متعددی در منابع آمده است...
☑️ اما یکی دیگر از صدها دلایلی که مولا علی علیه السلام در آن موقع شمشیر نکشیدند و سکوت و صبر کردند ،
عدم یار کافی بود ؛
خود امیرالمومنین علی علیه السلام بارها فرمودند که اگر چهل نفر یار داشتم ، اجازه نمیدادم که آن ها وارد خانه من شوند ؛
این روایات را هم شیعه و هم اهل سنت نقل کرده اند:👇👇
🔴 یقول : لو استمکنت من أربعین رجلا . فذکر أمرا . یعنی لو أن معی أربعین رجلا یوم فتش البیت . یعنی بیت فاطمه .
🔵 امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام ) می فرماید : اگر من در روزی که به خانه فاطمه هجوم آوردند ، چهل نفر یار داشتم ، هرگز اجازه این کار را به آن ها نمی دادم .
هم چنین در جنگ صفین می گویند :
اگر من در روز صفین چهل نفر یار داشتم ، چنین کار را می کردم .
📗📔 : وقعة صفّین نویسنده : نصر بن مزاحم المنقری جلد : 1 صفحه : 163
اسکن کتاب:
http://l1l.ir/4fzh
لینک از فقاهت:
http://lib.eshia.ir/22035/1/163
🔴 أمَا وَاللَّهِ لَوْ کَانَ لِی عِدَّةُ أَصْحَابِ طَالُوتَ أَوْ عِدَّةُ أَهْلِ بَدْرٍ وَهُمْ أَعْدَاؤُکُمْ لَضَرَبْتُکُمْ بِالسَّیْفِ حَتَّی تَئُولُوا إِلَی الْحَقِّ وَتُنِیبُوا لِلصِّدْقِ فَکَانَ أَرْتَقَ لِلْفَتْقِ وَآخَذَ بِالرِّفْقِ اللَّهُمَّ فَاحْکُمْ بَیْنَنَا بِالْحَقِّ وَأَنْتَ خَیْرُ الْحَاکِمِین.
🔵 مولاعلی صلوات الله علیه:به خدا سوگند اگر به اندازه اصحاب طالوت یا به شماره اهل بدر یاور داشتم و ایشان با شما دشمنی میکردندقطعا شما را با شمشیر می زدم تا به حق باز گردید و به راستى میل کنید، و این کار براى بستن شکاف (که در دین نمودار شده) بهتر و با رفق و نرمش موافق تر بود؛ خدایا تو میان ما به حق حکم فرما که بهترین داوران هستى.
📗📔 الکافی- ط الاسلامیة نویسنده : الشیخ الکلینی جلد : 8 صفحه : 32
اسکن کتاب:
http://l1l.ir/4n0k
لینک از فقاهت:
http://lib.eshia.ir/11005/8/32
📗📔 بحار الأنوار - ط دارالاحیاء التراث نویسنده : العلامة المجلسی جلد : 28 صفحه : 241
اسکن کتاب:
http://l1l.ir/4n0p
لینک ازفقاهت:
http://lib.eshia.ir/71860/28/241
______________
در اینجا میخواهیم با یک روایت و یک آیه قرآن روایتی را که در مورد قول و عهد امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) بیان شده است را تأیید کنیم:
در حدیث منزلت داریم که میفرماید : 👇👇
⚫️ فإنک منی بمنزله هارون من موسى ولک بهارون أسوه حسنه إذا استضعفه قومه وکادوا یقتلونه ، فاصبر لظلم قریش إیاک وتظاهرهم علیک فإنک بمنزله هارون ومن تبعه وهم بمنزله العجل ….
🔰 هارون اسوه تو است اگر یاوری یافتی با آن ها جهاد کن اما اگر یاوری نیافتی ، وظیفه تو صبر است مثل هارون
📗📔شیخ صدوق ، کمال الدین ، صفحه 264 باب24
💠 در قرآن کریم سوره مبارکه طاها ، آیه 94 می فرماید :
یَا ابْنَ أُمَّ لَا تَأْخُذْ بِلِحْیَتِی وَلَا بِرَأْسِی إِنِّی خَشِیتُ أَنْ تَقُولَ فَرَّقْتَ بَیْنَ بَنِی إِسْرَائِیلَ وَلَمْ تَرْقُبْ قَوْلِی.
(طاها / ۹۴)
👈👈 یعنی عهد و قولی که از تو گرفتم ، موسی از هارون گرفته بود که باعث تفرقه و جدایی بنی اسرائیل نگردد .
______________
✅✅ در نتیجه:
در این جا هم رسول خدا صلی الله علیه و آله از امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب قول گرفته و سفارش کرده که یارو یاوری نداشتی صبر کن،
و ایشان هم همه همّ و غمشان ، امر و رسالت رسول خدا و امت اسلام بوده و در این رابطه سعی و تلاش زیادی کردند این حدیث و این آیه خودش دلیل بر حقانیت آقا امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب (علیه السلام) است.
#شبهات_فاطمیه